top of page

Hoe het aangaan van strategische partnerships je bedrijf kan helpen groeien

Bijgewerkt op: 25 apr. 2023

Je relatie met je leveranciers tot de partnership met een groter bedrijf dat jouw diensten aanbiedt. Het zijn allemaal vormen van strategische partnerships die jou bedrijf kunnen helpen om immense vorderingen te maken. In volgend artikel leggen we jou exact uit welke opties er zijn en welke partnership jij het best kan aangaan.Verschillende vormen van Strategische Partnerships


1. Standard Partnership

Twee bedrijven werken samen om één (of beide) producten te verbeteren, door kennis en mogelijkheden te combineren. Denk bijvoorbeeld aan software integratie.


2. Joint Ventures

Twee bedrijven werken samen aan het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten. Denk bijvoorbeeld aan twee voedsel merken die samen nieuwe voedingswaren ontwikkelen.


3. Licensing

Een bedrijfs met grote naamsbekendheid geeft een startup toestemming om onder de bekende bedrijfsnaam een nieuw product uit te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een ijsjes merk dat graag een mars, Rolo of een andere bekende smaak wil verwerken in een ijsje.


4. Distribution deals

Een bedrijf voorziet een ander bedrijf van klandizie, in ruil voor een product of dienst. Een klassiek voorbeeld hiervan is het bekende platform Social Deal.


5. Supply partnerships

Een bedrijf sluit een deal met een ander bedrijf om een bepaalde hoeveelheid producten zeker te stellen. Denk bijvoorbeeld aan een e-commerce bedrijf die partnerships sluit met leveranciers om voldoende producten zeker te stellen.
Hier moet je op letten


1. Doe je onderzoek

Begrijp je mogelijke partner tot in de puntjes, ken hun sterke punten maar ook zeker hun zwakke punten. Probeer in je voorstel naar hun die zwakke punten in te vullen door waarden die jij naar de tafel kan brengen. Immers, niemand zal met je willen samenwerken als ze er zelf niets aan hebben.


2. Beperk je niet tot 1 partner

Voorkom teleurstelling, maak een lange lijst met meerdere bedrijven die aan je criteria voldoen en onderzoek hen allemaal individueel. Probeer naar bedrijven te zoeken die in dezelfde stage of al een (paar) stage verder zitten als jouw bedrijf. Hierdoor kan jij je profijt maximaliseren.

In je onderzoek probeer jezelf deze vragen te stellen:

Hoe verloopt een partnership met dit bedrijf?

Hoe denk je dat de situatie eruit ziet in x aantal jaar?


3. Verkort de lijst en neem contact op

Na je een complete lijst hebt opgesteld met potentiële partners, ga je hem verkorten tot je er ca. 20 over hebt. Deze 20 moeten de beste opties zijn uit je lijst zodat je een zo hoog mogelijk slaagpercentage hebt. Zoek hierna de juiste contactpersoon en contacteer hem met een duidelijk bericht of telefoontje.
Comments


bottom of page